NOS Voetbal

PSV na zege op Midtjylland tegen Benfica voor plaats in groepsfase CL

PSV wint met 1-0 van Midtjylland in voorronde CL

PSV is nog twee duels verwijderd van deelname aan de lucratieve groepsfase van de Champions League. De ploeg van Roger Schmidt had ook in de tweede wedstrijd van de derde voorronde weinig te vrezen van FC Midtjylland. Na de zege met 3-0 in Eindhoven volgde een kleine zege in Denemarken. Invaller Bruma zorgde in blessuretijd voor 1-0.

Benfica is de laatste opponent op weg naar groepsfase. Die ploeg won twee keer met 2-0 van Spartak Moskou. PSV speelt in de play-offs op 18 augustus eerst in Portugal. De thuiswedstrijd volgt op 24 augustus. Op 26 augustus is de loting voor de groepsfase.

Noni Madueke voor PSV in de aanval tegen Midtjylland

Drie dagen na de eclatante zege op Ajax (4-0) in de strijd om de Johan Cruijff Schaal bracht Schmidt twee wijzigingen in zijn elftal aan. Davy Pröper startte in de basis in plaats van aanvoerder Marco van Ginkel. Rechts achterin begon Jordan Teze op de plek waar zaterdag Phillipp Mwene tegen Ajax speelde. Cody Gakpo nam de aanvoerdersband van Van Ginkel over.

Waar PSV een week eerder de Denen in de eerste helft helemaal wegblies, waren de Eindhovenaren nu een stuk minder gevaarlijk. De ploeg beperkte zich tot wat speldenprikjes. De Deense tegenstander had een kans via Junior Brumado. Zijn kopbal ging net naast.

Schrik om Madueke

Even schrok PSV toen Noni Madueke ineens op de grond ging zitten. De spits die de afgelopen weken heel veel indruk maakte, werd behandeld maar keerde weer terug in het veld. Midtjylland kende na een half uur een opleving. Doelman Joël Drommel reageerde attent op een Deense steekpass door het Eindhovense centrum, zodat Joel Andersson niet kon scoren.

PSV had de klus in Denemarken nog makkelijker kunnen maken als Eran Zahavi kort voor de rust met scherp had geschoten. De spits speelde zich vrij en schoot. Doelman Jonas Lössl kon nog net met een hand redden. Twee minuten later mocht de vrijstaande Gakpo van dichtbij inschieten. Opnieuw was Lössl de reddende engel.

Midtjylland, dat in het eerste duel in Eindhoven een aantal spelers miste wegens corona, probeerde het in de tweede helft nog wel. Het kwaliteitsverschil was echter duidelijk. PSV hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om zich de Denen, vorig jaar twee keer door Ajax in de groepsfase van de Champions League verslagen, van het lijf te houden.

En af en toe liet PSV zelf een fraaie aanval zien. Na tien minuten in de tweede helft combineerden Gakpo en Zahavi op de as van het veld door de Deense defensie. Gakpo mocht alleen op weg naar doel van Midtjylland, maar zijn schot ging rakelings naast.

Gakpo en Madueke naar de kant

Het was zo'n beetje de laatste actie van de aanvaller. Na ruim een uur haalde Schmidt Gakpo en Madueke naar de kant. Bruma en Yorbe Vertessen mochten zich bewijzen. De beste kans was vervolgens wel voor Midtjylland. Anders Dreyer slaagde er niet in het Eindhovense doel te vinden.

Schmidt bracht ook nog Van Ginkel. De middenvelder had in de slotfase de winnende 1-0 op zijn schoen. Lössl kon zijn vingertoppen nog net tegen de bal drukken. Iedereen had al vrede met de 0-0, behalve invaller Bruma. Hij speelde zich vrij en stuurde de bal naar de verre hoek: 0-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl