ANP
NOS Nieuws

RIVM: 2077 nieuwe besmettingen, zevendaags gemiddelde daalt

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2077 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 249 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2585 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 20 procent minder dan in de zeven dagen daarvoor.

Gisteren was er volgens het RIVM een storing, waardoor niet alle gegevens uit de teststraten waren doorgegeven. De achterstallige tests zijn vandaag opgeteld bij het dagcijfer. Volgens het RIVM gaat het om kleine aantallen besmettingen: "mogelijk tientallen, maar zeker geen honderden".

NOS

Opvallend is dat het percentage positieve tests hoog blijft. Afgelopen week was dat gemiddeld 11 procent, evenveel als een week eerder. Dat betekent dat nog steeds relatief veel mensen die in de teststraat komen, positief zijn. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt versoepelingen bij een percentage hoger dan 5 af.

NOS

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 690 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 673), van wie 212 op de IC (gisteren: 200), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

NOS

Bij het RIVM werden twee overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld zes doden per dag, tegen vier doden per dag een week eerder.

NOS

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 161 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 149.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl