Naoufal Bannis

Feyenoord tankt vertrouwen in verhit oefenpotje tegen Atlético Madrid

Arne Slot kende een ongelukkig begin bij Feyenoord met twee teleurstellende duels met Drita in de Conference League, maar de trainer lijkt het steeds meer op de rit te krijgen. De Rotterdammers wonnen het oefenduel met de Spaanse kampioen Atlético Madrid dankzij een doelpunt in de slotfase: 2-1.

De hand van Slot was misschien wel het meest terug te zien bij de openingstreffer. In de duels met Drita had hij zich nog zich geërgerd aan de standaardsituaties van zijn team en dus werd daar afgelopen weken nadrukkelijk op getraind.

Na een kleine twintig minuten wierp dat zijn vruchten af. Feyenoord kwam op voorsprong na een perfect ingestudeerde hoekschop. Via veel schijven was Bryan Linssen het eindstation en voor de aanvaller was het een koud kunstje om de 1-0 binnen te schieten.

Stoppen slaan door bij Carrasco

Het duel van de Rotterdammers met Atlético Madrid had weinig weg van een oefenduel. Yannick Carrasco liet zich vlak voor rust gaan en trapte Tyrell Malacia na. Een opstootje volgde, waar ook trainer Diego Simeone zich in mengde. Carrasco kon met een rode kaart vertrekken en kreeg daarnaast ook nog de volle laag van zijn trainer.

Simeone mengt zich in het opstootje na de rode kaart

In het boeiend voetbalgevecht liet Feyenoord zich van zijn goede kant zien. Desondanks kreeg de ploeg van Slot een kleine tien minuten voor tijd de gelijkmaker te verwerken tegen het tiental van Atlético.

Kuip ontploft

Invaller Naoufal Bannis liet De Kuip in de extra tijd ontploffen. Hij schoot de bal hard langs doelman Jan Oblak en bezorgde Feyenoord de overwinning. De temperamentvolle Simeone vermoedde buitenspel en ging na het laatste fluitsignaal verhaal halen. Hij deelde daarbij een duw uit aan Slot.

Naoufal Bannis viert de overwinning met het publiek

Feyenoord verdedigt komende donderdag een 3-0 voorsprong tegen het Zwitserse Luzern in de derde voorronde van de Conference League. De zondag daarop begint de eredivisie voor de Rotterdammers met een uitwedstrijd tegen Willem II.

AZ sluit af met zege

Ook AZ heeft de oefencampagne voor het nieuwe seizoen afgesloten met een overwinning. Tegen het Italiaanse Torino won de ploeg van Pascal Jansen met 2-1.

Torino kwam al in de eerste minuut op voorsprong via Marko Pjaca. Met een van richting veranderd schot van Jesper Karlsson herstelde AZ het evenwicht weer. Aanwinst Vangelis Pavlidis zorgde met zijn eerste AZ-treffer voor een mooi slot van de voorbereiding.

Jesper Karlsson viert zijn doelpunt

Voor AZ start de eredivisie zaterdag met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Op 19 en 26 augustus staan de play-offs van de Europa League op het programma. Daarin is het Schotse Celtic of FK Jablonec uit Tsjechië de tegenstander.