Jorge Martín viert zijn eerste zege in de MotoGP Pro Shots

Jorge Martín heeft in zijn zesde race in de MotoGP zijn eerste zege geboekt. De 23-jarige Spanjaard, die van pole vertrok, reed bij de Grand Prix van Stiermarken foutloos op zijn Ducati. Zijn landgenoot Joan Mir finishte als tweede.

De race moest al kort na de start stilgelegd worden. Dani Pedrosa en Lorenzo Savadori gingen in de derde bocht van de Red Bull Ring hard onderuit. De motoren vlogen in brand en de benzine verspreidde zich over de baan, die schoongemaakt moet worden.

Pedrosa liep zelf weg van de plaats van het ongeval. Savadori werd per brancard afgevoerd en kon ook niet meer in actie komen.

GP Stiermarken (MotoGP) kort na start stilgelegd na een zware crash Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bij de herstart, die wel even op zich liet wachten, verloor Martín zijn eerste plaats, maar die veroverde hij snel weer terug.

Tot grote euforie leidde de triomf overigens niet. "Vermoedelijk omdat ik het niet kan geloven", klonk het bijna verontschuldigend uit de mond van de winnaar, die de zege opdroeg aan zijn zieke grootvader. "In de laatste ronden ging er van alles door mijn hoofd, waardoor ik de concentratie wat verloor. Maar gelukkig was de voorsprong groot genoeg om niet meer in de problemen te komen."

Rossi dertiende

Miller verspeelde dure punten. In de jacht op Fabio Quartararo, de nummer drie in de race en leider in de WK-stand, gleed hij onderuit. Pedrosa werd tiende en Valentino Rossi, die deze week aangaf na dit jaar een punt te zetten achter zijn loopbaan, kwam als dertiende over de meet.

In de WK-stand staat de Fransman Quartararo na tien van de achttien GP's met 172 punten nog altijd ruimschoots aan de leiding. Zijn landgenoot Johann Zarco volgt op 40 punten achterstand, Mir heeft er 51 minder.

STER reclame