1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Estafetteploeg loopt 'met hart en ziel' naar zilver: 'Alsof we naar een feestje gingen'

Estafetteploeg liep 'met hart en ziel' naar zilver: 'Alsof we naar een feestje gingen'

"We moeten blijven dromen." Het waren de woorden van Liemarvin Bonevacia afgelopen week, nadat hij de olympische finale had bereikt van de 400 meter. En dromen bleef de Curaçaose sprinter zeker, want zaterdag veroverde hij met Terrence Agard, Tony van Diepen en Ramsey Angela een prachtige zilveren medaille op de 4x400 meter.

In Tokio liep het Nederlandse kwartet in een geweldige race naar een Nederlands record (2.57,18) in de eerste olympische 4x400 meterfinale voor Nederland ooit. "We hebben geschiedenis geschreven", vertelde Bonevacia na de medailleceremonie. "Ik heb er geen woorden voor. We hebben alles op alles gezet en alles gegeven."

Pluimpje

"We kwamen hier vandaag en we waren er klaar voor", vervolgde Bonevacia. "We hadden zelfs de kleding meegenomen voor het podium. Het was echt gezellig, alsof we uitgingen met muziek erbij. Het voelde echt of we naar een feestje gingen. Dit is het grootste pluimpje dat er is."

Ook Agard, die het afgelopen jaar ontzettend veel blessureleed kende, was sprakeloos na afloop. "Ik heb met hart en ziel gelopen. Echt, het bloed, zweet en tranen van het afgelopen jaar kwam eruit. Als je me in januari had gezegd dat we hier olympisch zilver zouden pakken, had ik je voor gek verklaard."

Slotloper Angela bracht Nederland met een goede eindsprint van de derde naar de tweede plaats, achter de Verenigde Staten. "Ik voelde wel druk, maar ik wist dat ik geduld moest hebben en wachten tot het laatste stuk. Hier hebben we het hele jaar voor getraind. Het is nog steeds een grote waas. Wat een droom."

De Nederlandse estafetteploeg presteerde het afgelopen jaar al goed. Zo won het kwartet de Europese indoortitel op de 4x400 meter. "Toen zei iedereen dat niet alle sterke teams erbij waren", aldus Van Diepen. "Nu staan we op de Spelen en hebben we laten zien dat we ook van de goede landen winnen. Echt ongelooflijk!"

"De laatste meters had ik vleugels. Ik weet niet waar ik het vandaan haalde", aldus Agard. "Alles is mogelijk. Als je het maar gelooft in je hart en in je hoofd."

Nederlands feestje op de tribune en op de baan bij zilveren estafetterace mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl