NOS Sport

Geëmotioneerde Hassan dolblij met tweede goud: 'Nu ben ik klaar en mag ik slapen'

Hassan dolblij met derde olympische medaille in Tokio: 'Nu mag ik slapen'

Sifan Hassan kwam naar de Olympische Spelen in Tokio met een loodzware missie: drie medailles halen op drie individuele afstanden. Dat lukte haar zaterdag op de 10.000 meter, door haar tweede gouden olympische medaille te winnen. "Ik ben zo blij dat het klaar is en dat het over is. Ik ben klaar en nu mag ik gewoon gaan slapen."

Eerder veroverde Hassan in Tokio goud op de 5.000 meter en een bronzen medaille op de 1.500 meter. "Ik heb hier geen woorden voor", vertelde Hassan na de medailleceremonie. "Ik heb gezegd dat ik voor drie medailles zou gaan en ik heb het gedaan. Beter dan dit kan niet. Ik had hier niet van durven dromen."

Drie keer goud was zelfs voor Hassan een stapje te ver, maar volgens de 28-jarige atlete was dat juist goed. "Natuurlijk was mijn hart gisteren gebroken met die bronzen medaille. Het was niet wat ik wilde, maar wel wat ik nodig had. Als ik gisteren had gewonnen, was dat vandaag niet gelukt. Ik was gewoon zo moe."

Hassan vertelde ook dat ze het hele atletiektoernooi met pijn in haar bovenbeen moest lopen, een blessure die ze opliep nét voor haar eerste race in de series van de 5.000 meter. "Ik had zoveel stress en ik moest huilen, want ik dacht: ik kan niet meer lopen. Ik moest ook wel waarmaken dat ik drie afstanden zou gaan lopen. En dat heb ik nu gedaan."

Krumins stapt met pijn uit

"Eigenlijk had ik vanaf het begin van de wedstrijd al last van mijn achillespees", vertelde Krumins na afloop. "Het werd ook alleen maar erger, ik liep maar met één been. Ik wilde ook niet alles riskeren en helaas was dit 'm niet."

Krumins stapt uit met pijn aan achillespees: 'Dat ik hier sta, is al een overwinning'

Krumins liep in Tokio haar eerste wedstrijd van het seizoen. "Ik heb heel hard gevochten om hier te staan en het feit dat ik hier sta, is al een overwinning. Jammer dat ik de wedstrijd niet kon uitlopen. Toch is dit een beloning voor al het harde werk van afgelopen jaar. Het is echt een strijd geweest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl