Een beveiligingsbeambte inspecteert de omgeving van de autobomexplosie
NOS NieuwsAangepast

Explosies in Kabul, Taliban eisen aanslag op minister van Defensie op

De Taliban hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een aanslag in een diplomatenbuurt in Kabul gisteren, meldt persbureau Reuters. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat bij het incident ten minste acht burgers zijn omgekomen en twintig gewonden zijn gevallen.

Een explosie in de beveiligde wijk Sherpur in Kabul zou zijn veroorzaakt door een autobom. Nieuwszender Al Jazeera meldt dat drie aanslagplegers hierbij zijn omgekomen. Na de eerste grote explosie werden meerdere kleinere explosies en geweervuur gehoord.

De Afghaanse minister van Defensie Bismillah Khan en andere politici waren het doelwit van de aanval, bevestigt een woordvoerder van de Taliban aan Reuters. De minister was op het moment van de aanval niet thuis. Hij en zijn familie zijn in veiligheid gebracht.

Bij de woning van de minister was een zware explosie.

Aanslag op woning van waarnemend Defensieminister Afghanistan in Kabul

De wijk Sherpur ligt in een zwaarbeveiligd deel van de hoofdstad, de green zone. Het is de thuisbasis van verschillende hoge regeringsfunctionarissen en er wonen veel diplomaten en andere buitenlanders.

Persbureau Reuters meldt verder dat bij een explosie bij een militaire installatie in Kabul vandaag twee burgers en een beveiliger gewond zijn geraakt. Deze aanslag is nog niet opgeëist.

De Taliban zijn bezig aan een opmars in Afghanistan nu buitenlandse troepen zich terugtrekken uit het land. Er zijn hevige gevechten geweest in de stad Herat, nabij de westelijke grens met Iran, en Lashkar Gah, de hoofdstad van de zuidelijke provincie Helmand. Ook in Kandahar in het zuiden is het onrustig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl