AZ-trainer Pascal Jansen ANP

AZ treft in de play-offs om een plek in de groepsfase van de Europa League de winnaar van het voorrondeduel tussen Celtic en FK Jablonec. Dat heeft de loting op het UEFA-hoofdkwartier in Nyon uitgewezen.

Ook de loting van de play-offs voor de Champions League is verricht. Als PSV erin slaagt de derde voorronde te overleven, dan is de winnaar van het duel Benfica-Spartak Moskou de tegenstander.

In de play-offs voor de Conference League is Vitesse, als het de voorronde doorkomt, gekoppeld aan Anderlecht of het Albanese FC Laçi. Feyenoord treft bij winst op FC Luzern de winnaar van het duel tussen het Zweedse Elfsborg en het Bosnische Velez Mostar.

AZ naar Schotland of Tsjechië

AZ is komend seizoen de enige Nederlandse deelnemer in de Europa League en komt meteen in actie in de play-offs. Het Schotse Celtic en het Tsjechische Jablonec spelen deze en komende week hun voorrondeduels. De play-offs zijn op 19 en 26 augustus.

Eran Zahavi is vooralsnog de grote man bij PSV in Europese wedstrijden Pro Shots

Als PSV in de derde voorronde FC Midtjylland verslaat, dan wordt Benfica of Spartak Moskou dus de tegenstander.

Benfica is een ploeg waar PSV mooie, historische herinneringen aan heeft: in 1988 waren de Portugezen de tegenstander in de finale van de Europa Cup I, die door de Eindhovenaren na strafschoppen werd gewonnen.

Mocht Spartak Moskou de tegenstander worden, dan zou PSV twee Nederlanders tegenkomen: voormalig PSV'er Jorrit Hendrix en Quincy Promes, oud-speler van Ajax en FC Twente.

De eerste wedstrijden in de play-offs voor een plek in de groepsfase van de Champions League worden gespeeld op 17 en 18 augustus. De returns zijn een week later.

Vitesse en Feyenoord weten ook meer

In de Conference League wacht Vitesse mogelijk een mooi duel in de play-offs. Vitesse moet zich eerst nog ontdoen van Dundalk. Maar als de Arnhemmers daarin slagen, is mogelijk Anderlecht de volgende opponent.

Bij de ploeg van trainer Vincent Kompany spelen de Nederlanders Michel Vlap en Wesley Hoedt. De Belgen zullen wel eerst nog moeten winnen van FC Laçi.

Feyenoord neemt het deze en volgende week in de voorronde op tegen het Zwitserse Luzern. Bij winst wacht een, op papier, niet al te zware tegenstander: Elfsborg of Velez Mostar.

De play-offs om een plek in de groepsfase van de Conference League worden op 19 en 26 augustus afgewerkt.

STER reclame