Bondscoach Dean Gorré ANP

De voetbalbond van Suriname heeft bondscoach Dean Gorré ontslagen. De 50-jarige trainer is, zoals de SVB in een statement stelt, om 'moverende redenen' op straat gezet. Wat dat inhoudt, is niet bekend.

De term 'moverende redenen' komt voornamelijk voor in de rechtsgang wanneer de precieze aard van een besluit niet bekend mag worden, maar aangenomen mag worden dat er gegronde redenen voor zijn.

Gorré trad in 2018 voor de tweede keer in dienst van de Surinaamse voetbalbond en wist als bondscoach meerdere (voormalige) eredivisiespelers van Surinaamse afkomst voor de nationale ploeg te strikken, zoals Ryan Donk, Ridgeciano Haps, Sean Klaiber, Kelvin Leerdam en Diego Biseswar.

Het grote doel was kwalificatie voor het WK van volgend jaar in Qatar, maar die droom viel twee maanden geleden in duigen door een nederlaag tegen Canada.

Wel slaagde Gorré erin Suriname naar de Gold Cup te loodsen, de eindronde van het voetbalkampioenschap van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben. Een groot succes werd het debuut niet: de laatste groepswedstrijd tegen Guadeloupe werd met 2-1 gewonnen, maar de volgende ronde was niet meer haalbaar na eerdere nederlagen tegen Jamaica (0-2) en Costa Rica (1-2).

Gorré was in 2015 ook al even bondscoach van Suriname geweest. Destijds kon hij na twee verloren duels met Nicaragua in de tweede ronde van de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 zijn koffers alweer pakken.

STER reclame