Caljouw sneuvelt in achtste finales Spelen na felle strijd Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Badmintonner Mark Caljouw is op de Olympische Spelen gestrand in de achtste finales. Hij verloor in de knock-outfase in drie games van de eveneens ongeplaatste Guatemalaan Kevin Cordón: 17-21, 21-3 en 19-21.

"Dit was misschien wel de grootste kans van mijn leven om de kwartfinales te halen", zei Caljouw na afloop. "Ik moet dit nog even verwerken. Dit doet enorm veel pijn."

Cordón bleek een taaie tegenstander in de eerste game, kwam terug van een achterstand en leidde op een bepaald moment met 15-12. De 26-jarige Caljouw kwam nog terug tot 15-15, maar leverde de game alsnog in.

Caljouw baalt als een stekker na gemiste kans: 'Ik moet dit even verwerken' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De tweede game bleek eenrichtingsverkeer, want de als favoriet gestarte Caljouw domineerde van begin tot eind. Cordón schakelde in de beslissende game weer een tandje bij en dat zorgde voor spanning.

Caljouw keek na een gelijk opgaande openingsfase uiteindelijk toch tegen een 16-12 achterstand aan, leek vervolgens de rug te rechten (16-16), maar Cordón beschikte over de langste adem.

Caljouw, die eerder zijn groep als winnaar afsloot, was de eerste Nederlandse enkelspeler op de Spelen sinds 1996.

Exit Piek en Seinen

Selena Piek en Cheryl Seinen bleven bij het olympische badmintontoernooi in het damesdubbel in de kwartfinales steken. De Zuid-Koreaansen Lee So-hee en Shin Seung-chan, als vierde geplaatst, waren met 21-8, 21-17 te sterk.

Badmintonsters Piek en Seinen stranden in kwartfinales Spelen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het geroutineerde Koreaanse duo, dat in 2014 brons pakte op de WK, liep met snel en accuraat spel in de eerste game vlot uit naar een onoverbrugbare voorsprong.

Piek en Seinen bleven in de tweede game tot 7-7 bij, maar werden daarna van het kastje naar de muur gespeeld. Lee/Shin maakte zeven punten op rij. Piek/Seinen knokte voor elk punt, kwam nog heel knap terug tot 19-17, maar een stunt zat er geen moment meer in.

Piek en Seinen berusten in uitschakeling: 'Kwamen te laat in ons ritme' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame