Björn Kuipers
NOS Voetbal

Arbiter Kuipers stopt met fluiten: 'Mooier dan dit wordt het niet'

Scheidsrechter Björn Kuipers stopt met fluiten. Voor de 48-jarige arbiter is de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV op 7 augustus zijn laatste wedstrijd.

"Een punt achter mijn carrière zetten, werd een komma. Ik kreeg na de EK-finale zoveel positieve reacties en waardering uit de hele wereld, dat ik toch begon te twijfelen", zegt hij op de site van de KNVB.

"Bovendien speelde mee dat ik nog fit ben en er veel plezier in heb. Ik heb daarom besloten om er tijdens mijn vakantie eens rustig over na te denken. Daar kwam ik tot het besef dat ik overal ben geweest en alles heb meegemaakt. Mooier dan dit wordt het niet meer. Er is geen beter moment om te stoppen."

EK-finale kroon op loopbaan

Kuipers floot op het afgelopen EK de finale tussen Italië en Engeland. Na die wedstrijd kreeg de Nederlandse scheidsrechter veel complimenten.

Björn Kuipers in actie tijdens de EK-finale tussen Engeland en Italië

"Het was natuurlijk een fantastische ambiance en een uniek duel, maar ik ben ook heel blij dat we het er goed vanaf hebben gebracht. Het was een waardig internationaal afscheid van mij als scheidsrechter."

Kuipers heeft vijf grote internationale finales gefloten. Eerder floot hij de eindstrijd van de Europa League (2013 en 2018), de Confederations Cup (2013) en de Champions League (2014).

Kuipers zal alleen nog in actie komen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV op 7 augustus.

'Supertrotse' Kuipers: 'Had kippenvel over mijn hele lichaam'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl