Björn Kuipers
NOS VoetbalAangepast

UEFA bekroont scheidsrechter Kuipers met aanstelling voor EK-finale

De EK-finale tussen Engeland en Italië van aanstaande zondag op Wembley staat onder leiding van Björn Kuipers. Dat heeft de UEFA bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat een Nederlander is aangesteld om de eindstrijd van een eindtoernooi (EK of WK) in goede banen te leiden.

De geruchten over de aanstelling van Kuipers hingen al dagen in de lucht na berichten uit Turkse media.

Voor de 48-jarige Kuipers wordt het zijn vijfde grote internationale finale. Eerder floot hij de eindstrijd van de Europa League (2013 en 2018), de Confederations Cup (2013) en de Champions League (2014).

Kuipers floot op dit EK tot nu toe drie duels: Denemarken-België (1-2) en Slowakije-Spanje (0-5) in de groepsfase en Tsjechië-Denemarken (1-2) in de kwartfinales.

Laatste toernooi?

Met zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra is Kuipers bezig aan zijn vijfde grote eindtoernooi. Het trio was al actief op het EK van 2012 en 2016 en het WK van 2014 en 2018.

De kans is groot dat dit het laatste toernooi is voor Kuipers. De 48-jarige arbiter liet vorig jaar al weten dat het EK, dat toen nog voor 2020 op de kalender stond, zijn laatste internationale kunstje zou worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl