Slot en Bijlow kijken uit naar weerzien met 25.000 Feyenoord-fans

Het was geen wedstrijd om te onthouden, de eerste officiële wedstrijd van Feyenoord onder het bewind van de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot. Sterker, de 0-0 tegen het Kosovaarse FC Drita in de voorronde van de Conference League viel kortgezegd zwaar tegen. Slot weet als geen ander dat het donderdagavond in de return in De Kuip anders moet. En vooral beter.

"Ik verwacht dat wij in staat zijn om meer kansen te creëren. Want een klein beetje beter voetballen, dat kunnen we echt wel. Zonder bal kunnen we niet zo heel veel dingen beter doen, want de tegenstander heeft vorige week niet één keer op doel geschoten. Maar met name aan de bal zullen dingen beter moeten", vertelde Slot op de persconferentie een dag voor de wedstrijd.

'Samenwerking rechterkant moet beter'

"De bal zal veel sneller rond moeten gaan, we moeten sneller van kant wisselen en zullen meer initiatief moeten nemen", gaf Slot als voorbeelden. "De samenwerking aan de zijkanten, met name aan de rechterkant, zal beter moeten. Aan de linkerkant zijn we er een aantal keer doorheen gekomen, maar minder vaak dan ik graag zie. Als we dat beter doen, kunnen we onze spits en nummer 10 wat vaker in stelling brengen."

Voor Slot wordt het zijn eerste kennismaking met een gevulde Kuip als trainer van Feyenoord. Naar verwachting zullen 25.000 supporters op de tribune zitten. "Iedereen die Feyenoord al jaren volgt, weet dat Europacupavonden speciaal kunnen zijn. Maar het publiek heeft ook een spelersgroep nodig om ze enthousiast te krijgen. Dus we zullen zelf het nodige moeten laten zien om er een echte mooie avond van te maken."

Slot houdt er geen rekening mee dat het Europese avontuur van Feyenoord dit seizoen al stopt in de tweede voorronde van de Conference League. Het vertrouwen in een goede afloop is, ondanks de matige vertoning van vorige week, groot bij de oefenmeester.

"Wat ik proef is dat we ontzettend graag door willen in Europa. Ik snap dat de Conference League op dit moment nog voelt als een minder toernooi. Maar ik vraag me af of er zo veel verschil zal zitten tussen de Europa League en de Conference League. Er kunnen straks echt hele mooie tegenstanders op ons pad komen."

"Het is daarnaast heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van onze spelers dat ze in Europa actief blijven. En als we ervoor willen zorgen dat onze spelers voor hoge transfersommen verkocht worden, is het zaak om hele goede Europese wedstrijden te spelen. Dus het is om meerdere redenen belangrijk dat we doorkomen."

Slot: 'Om veel redenen belangrijk dat we verder komen'

STER reclame