Feyenoord-aanwinst Trauner: 'Eerste training is me zeer goed bevallen'

Feyenoord heeft de Oostenrijker Gernot Trauner verwelkomd in Rotterdam-Zuid. De 29-jarige verdediger, die over kwam van LASK, was zeer te spreken over zijn eerste dag als Feyenoorder.

"Ik was blij dat ik eindelijk weer het veld op kon. Het is me zeer goed bevallen", vertelde Trauner, die niet over één nacht ijs is gegaan bij zijn keuze voor een nieuwe club. Het is voor het eerst in zijn carrière dat de Oostenrijker voor een buitenlandse club gaat spelen.

"Dit was voor mij misschien we de laatste kans om nog naar het buitenland te gaan en een ander soort voetbal te leren kennen. Het is me natuurlijk niet licht gevallen. Ik verlaat mijn huis, mijn vrienden en familie, maar we hebben het zorgvuldig afgewogen."

Gernot Trauner in het shirt van Feyenoord Feyenoord/Tom Bode

Feyenoord speelt donderdagavond om 20.00 uur de return tegen FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League. Het eerste duel eindigde in 0-0. Trauner zal er nog niet bij zijn tegen de club uit Kosovo.

Openingswedstrijd tegen Atlético Madrid

Feyenoord heeft Atlético Madrid gestrikt als tegenstander in de traditionele openingswedstrijd voor het nieuwe seizoen in De Kuip. De Rotterdamse ploeg speelt op zondag 8 augustus tegen de Spaanse kampioen.

Voor Atlético is het duel in Nederland de laatste test voor het begin van de Spaanse competitie. De ploeg van Diego Simeone start in La Liga op 15 augustus met een uitwedstrijd tegen Celta de Vigo. Feyenoord opent op dezelfde dag de competitie in de eredivisie met een uitwedstrijd tegen Willem II.

STER reclame