Max Verstappen AFP

De aanvaring tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is inmiddels al ruim een week geleden, maar nog altijd is de storm niet gaan liggen. Nu heeft Red Bull, het team van Verstappen, de autosportfederatie FIA gevraagd om de straf die Hamilton kreeg te herzien.

Op de Grand Prix van Groot-Brittannië ging het al snel mis. Hamilton reed vlak na de start zijn grote rivaal Verstappen van de baan. De Nederlander vloog met een snelheid van 300 kilometer per uur de bandenstapel in, met als gevolg een schade van ongeveer 1,5 miljoen euro aan de auto.

Hamilton kreeg voor zijn actie een straf van tien seconden, maar volgens Red Bull-baas Christian Horner had de Brit een hogere straf moeten krijgen.

Videoconferentie

Mercedes en Red Bull hebben nu een oproep gekregen voor een videoconferentie donderdagmiddag, in de aanloop naar de Grote Prijs van Hongarije. Dan krijgt het team-Verstappen de kans bewijs aan te dragen voor het heroverwegen van de strafmaat.

Verstappen wilde in de aanloop naar de Grote Prijs van Hongarije niet diep ingaan op het incident met Hamilton. "Veel heb ik niet te zeggen over alle ophef in de media. Om eerlijk te zijn ben ik niet geïnteresseerd daar bij betrokken te raken. Ik weet wat er is gebeurd op Silverstone, want ik zat in de auto. Natuurlijk heb ik zo mijn ideeën over hoe mijn race afliep, maar nu concentreer ik me slechts om ervoor te dat we zo goed mogelijk voor de dag komen op het circuit en aan de leiding blijven in het kampioenschap."

STER reclame