De auto van Max Verstappen lag flink in de kreukels na zijn crash tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Red Bull-teambaas Christian Horner heeft nu bekendgemaakt dat de financiële schade ongeveer 1,5 miljoen euro bedraagt.

Dat bedrag is nodig om de beschadigde Formule 1-auto van Verstappen weer rijklaar te maken. Eerder ging teamadviseur Helmut Marko nog uit van ongeveer 750.000 euro.

De auto van max Verstappen F1

In de eerste ronde op het circuit van Silverstone ging het mis. Verstappen begon op poleposition, maar was vanaf de eerste bocht in een hevig gevecht verwikkeld met zijn naaste belager Lewis Hamilton.

Na een paar vergeefse inhaalmanoeuvres van de Brit klapten de twee bij een volgende poging van Hamilton op elkaar. Verstappen vloog na het contact uit de bocht en klapte hard in de bandenstapels.

'Te lichte straf'

"Het is geen geheim dat we na de crash van mening waren, en nu nog steeds zijn, dat Hamilton een te lichte straf heeft gekregen voor dit ongeluk", gaat Horner nog even in op het incident van afgelopen zondag.

"Gezien de omvang van de crash en de milde straf die daarop volgde, bekijken we alle data opnieuw. We hebben het recht om tegen dat besluit in beroep te gaan en daarom bekijken we alle bewijzen en overwegen we al onze opties."

Ook de teambaas van Mercedes, de renstal waarvoor Hamilton rijdt, heeft inmiddels van zich laten horen. Toto Wolff ging in gesprek met Motorsport.com voornamelijk in op de felle reactie van de Red Bull-leiding kort na de race.

Toto Wolff AFP

"Ik kan begrijpen dat de situatie vanuit het oogpunt van de concurrenten teleurstellend was. Desalniettemin was de taal die werd gebruikt, en waardoor het zo persoonlijk werd, een niveau dat we nog niet eerder hebben gezien in deze sport."

Wolff doelt hiermee op de harde teksten van Horner aan het adres van Hamilton. De teambaas van Red Bull had het over "een amateuristische fout én een wanhopige fout". Horner: "Verstappen moest uit voorzorg naar het ziekenhuis na een ongeluk met 51G, dus ik hoop dat Lewis heel blij is met zichzelf."

Ook Verstappen haalde uit naar Hamilton en consorten. "Het kijken naar de vieringen na de race terwijl je nog in het ziekenhuis ligt... Het voelt als respectloos en onsportief gedrag", waren de woorden van de Nederlander op zijn sociale media.

STER reclame