In Wekdienst Tokio blikken we iedere ochtend kort terug op de afgelopen olympische nacht en vooruit naar het resterende dagprogramma van de Nederlandse olympiërs.

Om 08.00 uur gaan mountainbikers Anne Tauber en Anne Terpstra op jacht naar een olympische medaille op het lastige parcours vol Japanse rotsblokken, waar Mathieu van der Poel gisteren ten val kwam.

Ook de dressuurruiters kunnen een medaille veroveren. Marlies van Baalen, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud rijden om 10.30 uur de finale van de landenwedstrijd. En judoka Juul Franssen maakt vanaf 10.00 uur via de herkansingsronde nog kans op brons.

Tafeltennisster Britt Eerland probeert om 12.30 uur de kwartfinales te halen in Tokio. Verder spelen de handbalvrouwen hun tweede groepswedstrijd (tegen Zuid-Korea), kunnen de 3x3-basketballers tegen Letland de halve finale bereiken, treffen de voetbalsters China), de hockeymannen Canada en is er beachvolleybal met Nederlanders.

Afgelopen nacht

Afgelopen nacht zijn er geen medailles gepakt door Nederland. Kira Toussaint werd zevende in de zwemfinale van de 100 meter rugslag en Rachel Klamer werd vierde in de triatlon.

Wekdienst Tokio: vierde plaats triatlete Klamer, wisselend succes judo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De NOS biedt tijdens de Olympische Spelen op NPO 1 en op de stream een olympisch totaalprogramma aan. Sommige onderdelen of wedstrijden laten we van begin tot einde live zien, maar er kan ook tussen de diverse sporten worden geschakeld.

We hebben niet de rechten om naast het totaalprogramma extra livestreams aan te bieden.

STER reclame