Judoka Frank de Wit is er bij de Olympische Spelen in Tokio niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales. De Heemskerker verloor na een golden score van de Duitser Dominic Ressel.

De Wit, nummer vijf van de wereld, wist net als Ressel (nummer tien) in de reguliere tijd geen score neer te zetten, beiden liepen alleen tegen een strafje aan.

In de verlenging werd De Wit op zijn billen gegooid door Ressell, waarna de videoscheidsrechter er aan te pas moest komen om te bepalen of het genoeg was voor een score. Omdat de Nederlander zijn val opving door zijn handen op de mat te plaatsen bleek dat het geval.

"Ik zat net niet goed in die actie", analyseerde De Wit na afloop het beslissende moment van zijn partij. "Ik hoef mijn handen niet perse achter mij neer te zetten, maar het was een reactie. Dan weet je het eigenlijk al."

De Wit: 'Het is zonde, ik kan zoveel meer'

"Ik heb hier vijf jaar keihard naartoe gewerkt en uiteindelijk sta je met lege handen. Ik stond als vijfde geplaatste en dan verwacht ik van mijzelf dat ik verder kom. Het is zonde, ik kan zoveel meer."

Sterk begin

Eerder op de dag was De Wit het toernooi nog erg sterk begonnen met een simpele zege op de Samoaan Peniamina Percival. Na iets meer dan minuut was hij klaar met zijn tegenstander.

De 25-jarige De Wit, vorige maand in Boedapest nog goed voor WK-brons, gooide Percival al snel op zijn zij om even later de Samoaan in een houdgreep te nemen. Het leverde de Heemskerker tot twee keer toe een waza-ari en dus ippon op.

STER reclame