In samenwerking met
L1 Nieuws
NOS Nieuws

Drie leden raad van commissarissen regionale omroep L1 leggen functie neer

Drie leden van de raad van commissarissen van de Limburgse regionale omroep L1 stappen per 1 augustus op. Het gaat om voorzitter Hans Coppus, Mirjam Depondt en Raoul Willms. Met het vertrek blijft er één commissaris over: Barbara van Hussen blijft namens de Ondernemingskamer aan als commissaris.

Het drietal treedt af na maanden van conflicten met het personeel en de ondernemingsraad. De vertrekkende commissarissen zeggen deze stap te zetten vanuit het besef dat het belang van L1 voorop staat, meldt 1Limburg.

De organisatie heeft volgens hen een frisse start nodig. Ze hopen naar eigen zeggen dat er met hun vertrek ruimte ontstaat voor het constructief bouwen aan de toekomst van de organisatie.

Vertrouwensbreuk

De raad van commissarissen stuurde vorig jaar twee zittende directeuren weg en benoemde vorig jaar september Peter Elbers als nieuwe directeur van L1. Sinds het aantreden van Elbers als directeur heerst er een gespannen sfeer binnen de omroep.

Hij kreeg het vooral aan de stok met de redactie vanwege zijn voorstel voor een nieuw privacyreglement, waarin onder meer stond dat er verborgen camera's konden worden opgehangen. Het voorstel viel volledig verkeerd en werd in februari door Elbers zelf weer ingetrokken.

Vorige maand werd Elbers op non-actief gezet door de raad van commissarissen. Twee weken geleden werd bekend dat hij definitief bij L1 vertrekt.

Een vertrouwensbreuk tussen personeel en ondernemingsraad enerzijds en Elbers en RvC anderzijds leidde in april tot een zaak bij de Ondernemingskamer. Die besloot een onderzoek in te stellen naar de interne problemen bij L1. Ook werd er naast Elbers een tweede bestuurder benoemd en werd de raad van commissarissen uitgebreid met Van Hussen, een vierde commissaris met beslissende stem.

Advertentie via Ster.nl