NOS SportAangepast

Verhagen in tranen na uitblijven stunt in achtste finales olympisch judotoernooi

Verhagen kan niet stunten in achtste finales olympisch judotoernooi

Sanne Verhagen is in de achtste finales uitgeschakeld in de klasse tot 57 kilogram, de lichtgewichten. De judoka kon niet stunten tegen de Kosovaarse Nora Gjakova, die dit jaar brons veroverde bij zowel de EK als de WK.

Verhagen werd na een kleine anderhalve minuut door Gjakova, de nummer vijf van de wereldranglijst, gevloerd; waza-ari. In de ruim tweeënhalve minuut die volgden wist de 28-jarige Nederlandse die achterstand niet meer weg te poetsen.

En dat viel haar zwaar. Verhagen meldde zich al snikkend voor de camera van de NOS. "Dit is balen, natuurlijk. Je komt hier voor een medaille en niks anders. Dus... teleurgesteld."

Judoka Verhagen in tranen: 'Je komt hier voor een medaille en niks anders'

Vijf jaar geleden, tijdens de Spelen van Rio de Janeiro, vormden de achtste finales voor Verhagen ook het eindpunt.

Eerste ronde

In de eerste ronde had Verhagen nog een dikverdiende zege geboekt op de Oostenrijkse Sabrina Filzmoser.

Verhagen, de nummer 28 van de wereldranglijst, was de enige van de twee die scoringspogingen ondernam. Filzmoser werd dan ook tweemaal bestraft voor passiviteit, maar hield wel de volle vier minuten stand.

Een verlenging, de zogenaamde golden score, was dan ook noodzakelijk en daarin besliste Verhagen de partij. Na ruim anderhalve minuut veegde ze de benen van Filzmoser onder haar vandaan en gooide ze de Oostenrijkse op haar rug; ippon.

Verhagen bereikt achtste finales olympisch judotoernooi na ippon in verlenging

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl