NOS SportAangepast

Skateboardster Zwetsloot ziet medaille in rook opgaan en eindigt als vijfde

Skateboardster Roos Zwetsloot is bij de Olympische Spelen in Tokio als vijfde geëindigd in de finale van het onderdeel street.

Drie tieners stonden in Japan op het podium. Het goud was voor de 13-jarige Japanse Momiji Nishiya, de eveneens 13-jarige Braziliaanse Rayssa Leal pakte het zilver en het brons ging naar Funa Nakayama (16) uit Japan.

Zwetsloot ging aan kop

Zwetsloot, de nummer zeven van de wereldranglijst, begon sterk en voerde het klassement aan na twee runs. Bij de tricks ging het aanvankelijk ook goed. Ze begon met een hoge score, maar kwam bij al haar volgende pogingen ten val.

Het zorgde ervoor dat de 20-jarige Zwetsloot maar drie scores kon overleggen en uiteindelijk als vijfde eindigde met een totaalscore van 11.26. Bij een extra score van 3.24 had ze brons veroverd.

Zwetsloot tevreden met vijfde plaats in olympische finale

Eerder op de dag had Zwetsloot zich als vierde voor de finale geplaatst. Haar score van 13.48 was genoeg om een plek bij de eerste acht te veroveren.

Voor Keet Oldenbeuving was het lang afwachten of zij naar de finale mocht. De 16-jarige Utrechtse stond na vijftien deelneemsters zevende met een score van 8.70, maar zag in de laatste serie meerdere deelneemsters haar score overtreffen. Ze eindigde als twaalfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl