AFP-NOS

Arno Kamminga is de eerste Nederlander die op dag drie van de Olympische Spelen kans maakt op een medaille. Om 04.12 uur gaat de zwemmer op de 100 meter schoolslag de strijd aan met onder anderen olympisch kampioen Adam Peaty.

Wie het debuut van skateboarders Keet Oldenbeuving en Roos Zwetsloot niet wil missen, moet nog eerder opstaan (of lang wakker blijven): vanaf 01.30 uur beginnen de skaters aan de kwalificaties en de finaleronde gaat om 05.25 van start.

De hockeyvrouwen spelen om 03.00 uur hun tweede groepswedstrijd tegen Ierland. En ook voor het eerste gevecht van judoka Sanne Verhagen moet je vroeg uit de veren. Om 04.40 uur begint zij haar toernooi in de klasse tot 57 kilogram tegen de Oostenrijkse Sabrina Filzmoser.

Bekijk hieronder het schema met de Nederlanders die op 26 juli in actie komen in Tokio.

Wie niet van nachtwerk houdt, heeft geluk met het olympische wedstrijdschema van maandag. Mathieu van der Poel en Milan Vader gaan namelijk pas om 08.00 uur op jacht naar olympisch goud op de mountainbike.

Voor de waterpolosters gaan de Spelen een paar uur later echt beginnen. Om 11.20 uur is Australië de eerste tegenstander.

Verder komen er Nederlandse badmintonners, handboogschutters (landenteams), zeilers, beachvolleyballers en 3x3-basketballers in actie op de derde dag van de Spelen.

Check onze uitgebreide programma- en uitslagenpagina's voor het complete overzicht.

STER reclame