Talent Prado boekt eerste overwinning in MXGP in Tsjechië Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Jorge Prado heeft de MXGP van Tsjechië op zijn naam geschreven. De Spaanse motocrosser won de eerste manche en kwam in de tweede manche als derde over de streep, wat voldoende was voor de overwinning.

De Italiaan Antonio Cairoli won de tweede manche in het Tsjechische Loket. Hij kwam zonder problemen solo over de finish.

Dat gold niet voor klassementsleider Tim Gasjer. Na de tweede plaats in de eerste manche, ging hij in de tweede manche na tien minuten onderuit.

Door een verkeerde landing na een sprong crashte Gasjer en moest hij zijn motor naar de pitstraat brengen. De 24-jarige Sloveen kon de wedstrijd hervatten en moest er alles aan doen de schade te beperken.

Vanaf de dertigste positie klom hij terug naar plek elf, waarmee zijn eerste plaats in het algemeen klassement niet in gevaar kwam.

Geen Herlings

Onder toeziend oog van de geblesseerde Jeffrey Herlings begon de MXGP met vier Nederlanders. Glenn Coldenhoff, Calvin Vlaanderen, Brian Bogers en Rene de Jong stonden aan de start van de vijfde wedstrijd in het seizoen.

Coldenhoff had in de tweede manche met nog twee minuten op de klok de derde plaats in het vizier, maar kon niet inlopen op Prado. De Nederlander eindigde als vierde in Tsjechië.

Herlings is door zijn schouderblessure van de tweede naar de zesde plaats afgezakt in het algemeen klassement. Wanneer de wereldkampioen van 2018 weer aan de start verschijnt, is nog de vraag.

De stand na de vijfde race in de MXGP NOS

STER reclame