Herlings pakt in Italië eerste GP-zege van 2021 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Jeffrey Herlings heeft zijn eerste GP-zege van 2021 geboekt. Hij won in Maggiora de tweede manche van de Grote Prijs en mocht op basis daarvan de hoogste trede van het podium betreden. Glenn Coldenhoff werd tweede, voor de Italiaan Antonio Cairoli.

Regerend wereldkampioen Tim Gajser kwam in beide manches niet in de buurt van het podium en eindigde als zevende. De Sloveen blijft wel de leider in het WK-klassement met 124 punten, zes meer dan nummer twee Herlings.

Pech in eerste manche

Herlings startte in de eerste manche vanaf de eerste plek, maar hij kwam niet lekker weg en verloor vijf plaatsen. Even later viel hij na technische malheur zelfs terug naar plek tien. Na een knappe inhaalrace eindigde hij alsnog als zesde.

De eerste manche werd gewonnen door de Fransman Romain Febvre, zijn eerste manche-overwinning van het seizoen. Coldenhoff werd vierde.

In de tweede manche reed Coldenhoff lange tijd op de eerste plek, maar niet lang voor het einde wist Herlings hem toch nog te passeren.

Daardoor eindigden Herlings, Coldenhoff en de Italiaan Cairoli, die in beide manches derde werd, allemaal op veertig punten. De klassering in de tweede manche is echter doorslaggevend voor de einduitslag, waardoor Herlings uiteindelijk de GP-zege mocht opeisen.

STER reclame