Jeffrey Herlings ANP

Jeffrey Herlings is er bij de Grand Prix van Groot-Brittannië niet in geslaagd dichter bij Tim Gajser te komen, de Sloveense leider in de WK-stand van de MXGP. De Brabantse motocrosser eindigde op zijn KTM met een derde en vierde plaats als derde in het dagklassement.

De winst op het circuit van Winchester ging naar de Italiaan Antonio Cairoli, terwijl wereldkampioen Gajser genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Sterke start Prado

De eerste race werd gewonnen door Cairoli. De 35-jarige routinier vertrok in de regen van poleposition, maar werd bij de start afgetroefd door de vijftien jaar jongere Jorge Prado. Herlings had de tweede kwalificatietijd neergezet, maar ook hij leverde meteen wat terrein in en vond zich aanvankelijk terug op de vijfde plaats.

Niet veel later was op het opdrogende zandcircuit de orde hersteld. Cairoli heroverde de koppositie en werd gevolgd voor Prado, Herlings en Gajser. In die volgorde passeerde het viertal na een dik halfuur ook de finish. Glenn Coldenhoff kwam als nummer vijf over de streep.

Stuivertje wisselen

Prado ging er ook in de tweede wedstrijd van de dag als snelste vandoor, maar ook deze keer kon hij niet lang van de leiding genieten. Romain Febvre nam het initiatief over en had tot drie ronden voor het einde de kop in handen. Hij wist zich echter op de hielen gezeten door Gajser, die na een aantal keren stuivertje wisselen uiteindelijk als winnaar onder de boog doorging.

Herlings reed al die tijd op eerbiedige afstand van de koplopers op de vierde plaats en kwam achter Cairoli over de finish. Coldenhoff kwam niet verder dan de negende plaats.

Gajser leidt

In de WK-stand heeft Gajser nu na twee GP's 93 punten, 15 meer dan Herlings die tweede staat. Febvre volgt met 73 en Cairoli met 65 punten.

STER reclame