Groenewegen wint de vierde etappe van de Ronde van Wallonië
NOS Wielrennen

Groenewegen opnieuw als eerste over de streep in Ronde van Wallonië

Dylan Groenewegen heeft in de Ronde van Wallonië zijn tweede etappezege te pakken. De renner van Jumbo-Visma troefde in de vierde etappe Giacomo Nizzolo en Fernando Gaviria af in de massasprint.

De sprinter pakte afgelopen dinsdag, tijdens de openingsrit van de Ronde van Wallonië, zijn eerste overwinning sinds zijn rentree in het wielerpeloton. Groenewegen reed in mei weer zijn eerste koers, nadat hij een schorsing van negen maanden had uitgezeten.

Fabio Jakobsen, die ook aan de Ronde van Wallonië meedoet, won de tweede etappe.

In de vierde etappe van de ronde reed de Nederlander Julius van den Berg (EF Education-Nippo), samen met zes Belgen, lang aan de leiding. De groep werd twintig kilometer voor de finish ingerekend, waarna Josef Cerny het probeerde maar ook de Tsjech redde het niet.

Een venijnig klimmetje op tien kilometer van de finish was voor een aantal sprinters iets teveel van het goede. Groenewegen, die zijn leiderstrui donderdag verloor aan de Amerikaan Quinn Simmons, zat wel mee en maakte het uitstekende voorbereidende werk van Timo Roosen in de slotkilometers gedegen af.

'Lastige dag'

Dat Groenewegen won, kwam voor hemzelf als een verrassing. "Het was een lastige dag. Er werd volop gekoerst", reageert de sprinter op de website van zijn ploeg. "Ik had er zelf niet helemaal rekening mee gehouden dat ik hier mee kon strijden aan het front."

Volgens de renner heeft hij de overwinning vooral te danken aan zijn ploeggenoten. "Zij boezemden mij moed in en lieten blijken dat ze er voor de volle honderd procent van overtuigd waren dat ik hier kon winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl