NOS NieuwsAangepast

6453 nieuwe besmettingen; daling zet door

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6453 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er weliswaar 179 meer dan gisteren, maar gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests juist. De afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 8083 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 17 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting verder toe. Er liggen nu 477 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 436), van wie 107 op de IC (gisteren: 107), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het voorbije etmaal waren er 84 nieuwe opnames in ziekenhuizen, waarvan verreweg de meeste op verpleegafdelingen. Ter vergelijking: op de piek van de 'derde golf' eind april waren er aanzienlijk meer opnames per dag, namelijk 359.

Zet de huidige daling in het aantal besmettingen door, dan is het te verwachten dat het de ziekenhuisbezetting op termijn ook weer terug zal lopen.

Ook in vergelijking met andere Europese landen telt Nederland veel besmettingen, al zijn de cijfers in Spanje eveneens hoog. Duitsland stelt daarom vanaf volgende week extra eisen aan Nederlandse vakantiegangers.

Het aantal overledenen blijft laag. Bij het RIVM werden tot 10.00 uur 3 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 2 doden per dag, tegen 2 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 97 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 41.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl