Eran Zahavi ANP

Mocht PSV de derde voorronde van de Champions League bereiken dan spelen de Eindhovenaren daarin tegen Celtic of FC Midtjylland. Dat werd maandag duidelijk bij de loting in het Zwitserse Nyon.

De ploeg van Roger Schmidt moet dan wel eerst afrekenen met het Turkse Galatasaray. PSV speelt aankomende woensdag de heenwedstrijd in Eindhoven. Een week later volgt de return in Istanbul.

Als PSV zich voor de derde voorronde plaatst, dan speelt het op 3 of 4 augustus eerst thuis. De return staat op 10 augustus op het programma.

FC Midtjylland eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Deense competitie en verloor twee keer van Ajax in de groepsfase van de Champions League. Celtic werd tweede in de Schotse competitie op ruime afstand van kampioen Rangers FC.

Mocht PSV uitgeschakeld worden door Galatasaray dan spelen de Eindhovenaren in de derde voorronde van de Europa League tegen de Schotse nummer drie St. Johnstone.

Geen Malen en Dumfries

Tegen Galatasaray zullen Denzel Dumfries en Donyell Malen niet in actie komen. De Oranje-internationals zouden afgelopen week weer aansluiten bij de groep, maar PSV besloot het tweetal langer vrij te geven na het EK voetbal.

Denzel Dumfries viert zijn doelpunt tegen Oostenrijk samen met Donyell Malen ANP

Beide spelers kwamen in actie voor het Nederlands elftal op het EK en staan nadrukkelijk in de belangstelling van buitenlandse clubs. PSV heeft Dumfries en Malen toestemming gegeven om met andere clubs in gesprek te gaan.

Cody Gakpo, die ook actief was op het EK, is wel al aangesloten bij de selectie. De aanvaller gaf eerder aan te kunnen spelen tegen Galatasaray.

STER reclame