Yannis Abou (l) en Noni Madueke (r) Pro Shots

PSV heeft de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen gewonnen. Op trainingscomplex De Herdgang versloegen de Eindhovenaren de Belgische eerstedivisionist RWD Molenbeek met 6-2. EK-gangers Donyell Malen, Denzel Dumfries en Cody Gakpo waren nog niet van de partij.

PSV-trainer Roger Schmidt rekent erop dat Malen en Dumfries in de komende weken worden verkocht. "Ik verwacht niet meer dat ze terugkeren op De Herdgang", zei Schmidt na het oefenduel. "Het was na vorig seizoen eigenlijk al duidelijk dat ze een stap naar het buitenland wilden maken. Dat verwacht ik nog steeds."

Vier nieuwelingen in de basis

Naast Malen, Dumfries en Gakpo maakten onder anderen Jong Oranje-verdediger Jordan Teze, Ibrahim Sangaré en Mario Götze nog geen deel uit van de selectie. Nieuwkomers Joel Drommel (van FC Twente), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), André Ramalho (Red Bull Salzburg) en Philipp Mwene (Mainz) stonden in de basis.

Eran Zahavi en Noni Madueke scoorden ieder twee keer tegen RWDM. Ook Yorbe Vertessen en Jeremy Antonisse waren trefzeker. Maandag vertrekt PSV naar Duitsland voor een trainingskamp. Daar staan oefenwedstrijden tegen Delbrücker SC en VfL Osnabrück op het programma.

PSV-coach Roger Schmidt Pro Shots

De Eindhovenaren hebben een korte aanloopperiode naar de belangrijke confrontaties met Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League. De eerste ontmoeting is woensdag 21 juli in het Philips-stadion. Een week later volgt de return.

Mochten Dumfries en Malen dan nog geen nieuwe club hebben, zijn ze welkom voor Schmidt. "Dan hebben we meer opties", zei de trainer. "Het wordt qua fitheid dan wel een uitdaging. Dat geldt voor Dumfries en Malen, maar ook voor Cody Gakpo. Ze sluiten pas later aan en zullen nu zelf individueel fit moet blijven."

Linssen en Sinisterra bezorgen Slot eerste overwinning bij Feyenoord

Feyenoord won zaterdag het tweede oefenduel in de voorbereiding. De Rotterdammers waren op het eigen trainingscomplex Varkenoord met 3-1 te sterk voor AEK Athene. Het is de eerste overwinning van de nieuwe trainer Arne Slot bij Feyenoord. Vorige week begon de Rotterdamse ploeg de voorbereiding met gelijkspel (1-1) tegen AA Gent.

Guus Til (r) en AEK-doelman Panagiotis Tsintotas (l) Pro Shots

Bryan Linssen en Luis Sinisterra stonden aan de basis van de overwinning. Linssen zorgde eerst voor de gelijkmaker. Even later stelde Sinisterra Naoufal Bannis in staat om de tweede Rotterdamse treffer te maken. Linssen bekroonde nog voor rust een goede wedstrijd met zijn tweede treffer.

Justin Bijlow verdedigde het doel. Nieuwkomer Guus Til speelde een klein uur mee en de Noorse aanwinst Marcus Holmgren Pedersen debuteerde. Slot en zijn spelers vertrekken maandag naar Oostenrijk voor een trainingskamp. Feyenoord bereidt zich voor op de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Conference League, op 22 juli tegen FK Decic uit Montenegro of FK Drita uit Kosovo.

STER reclame