1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Hamilton gaat Verstappen bellen: 'Wil horen dat hij oké is, ga geen excuses aanbieden'

Hamilton over incident met Verstappen: 'Hij sneed me af'

Lewis Hamilton weigert spijt te betuigen voor het moment waarop hij Max Verstappen van de baan tikt tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Wel kan de Nederlander een telefoontje verwachten van de zevenvoudig wereldkampioen.

"Mijn gedachten zijn bij Verstappen", zei Hamilton, die geschrokken was van de harde crash van zijn rivaal. "Ik wil horen dat Max oké is."

Hamilton profiteerde optimaal van het uitvallen van zijn concurrent door de zege te grijpen op Silverstone. Een overwinning die hij uitbundig vierde met het thuispubliek, want het was hem veel waard de 140.000 toeschouwers wat te laten zien.

  • NOS
    Stand in de WK
  • NOS
    Ontwikkeling WK-stand

Nee, ongepast vond hij die vreugde niet na door de raceorganisatie als schuldige te zijn aangewezen voor het incident met Verstappen.

"Ik kreeg de straf en moest daarna verder met mijn werk", zette Hamilton meteen de knop om. "Ik denk niet dat ik mijn excuses hoef aan te bieden. We zijn allemaal aan het racen. We gingen allebei tot het uiterste, het was erg ongelukkig. Het was in mijn ogen niet honderd procent iemands fout. Dit hoort erbij."

Reuters
Lewis Hamilton juicht op het podium

Christian Horner was woedend over die argumentatie. "Ik snap ook niet dat hij blij kan zijn met een zege als zijn rivaal in het ziekenhuis is."

"Ik ben heel erg boos dat Lewis hiermee wegkomt", vervolgde de teambaas van Red Bull. "Tien seconden straf en de race winnen lijkt me vandaag niet echt rechtvaardig. Een straf van niks. Hij heeft een mega-inschattingsfout gemaakt. Het was een heel erg riskante move van Hamilton. Hij speelde met mensenlevens."

Leclerc en Bottas zagen een gevecht

Charles Leclerc reed vlak achter Hamilton en Verstappen toen de twee elkaar raakten. "Ik kon zien dat er flink wat aan de hand was, maar ik denk dat het een race-incident was. Het lastig een schuldige aan te wijzen. Er was ruimte aan de binnenkant voor Lewis, maar Max was ook erg agressief."

Dat vond ook Valtteri Bottas, teamgenoot van Hamilton. "Ik zag ze vechten, net als gisteren. Ik had het gevoel dat er iets ging gebeuren."

ANP
Red Bull-teambaas Christian Horner

Wat betreft de afwikkeling van het incident was Horner ook niet te spreken over het feit dat Mercedes-baas Toto Wolff tijdens de race al in discussie ging met de FIA.

"De wedstrijdleiding moet geïsoleerd zijn en in alle rust ongestoord eerlijk een oordeel vellen. Ik ben er ook heen gelopen omdat ik hoorde dat Toto er geweest was. Dan wil je weten wat er wordt gezegd", aldus Horner. "Ik denk niet dat we in beroep gaan tegen de straf. Dat heeft doorgaans in de F1 weinig zin."

"Het voelt niet als een lege overwinning", pareerde Hamilton de kritiek van Horner. "Dit is natuurlijk ook niet hoe ik het wil. Het is belangrijk dat we allemaal een stapje terug doen en de emoties laten bezinken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl