1. Ga naar het menu
 2. Ga naar de inhoud
Reuters
NOS Sport

Hamilton houdt na lichte straf voor crash Verstappen net genoeg over voor zege

Lewis Hamilton is Max Verstappen tot op acht punten genaderd in het WK-klassement. De Brit zegevierde voor eigen publiek tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, nadat hij in de eerste ronde Verstappen van de baan had getikt.

Verstappen bleef ongedeerd, maar ging wel naar het ziekenhuis voor een CT-scan.

 • NOS
  Stand in de WK
 • NOS
  Ontwikkeling WK-stand

Hamilton werd als schuldige aangewezen, nadat hij met zijn linkervoorwiel de rechterachterband van Verstappen had aangetikt. De Nederlander vloog hard uit de bocht, maar de zevenvoudig wereldkampioen mocht de race vervolgen met een tijdstraf van tien seconden.

Leclerc lachende derde

Die straf bleek een lachertje voor het team van Mercedes, want drie ronden voor het eind werd de ontsnapte Charles Leclerc na een sterke race toch nog ingerekend door de zevenvoudig wereldkampioen.

Lang leek de ontketende Leclerc op weg naar de eerste zege van Ferrari in bijna twee jaar. De Monegask was uitstekend gestart en glipte na de botsing tussen Verstappen en Hamilton naar de eerste plaats. Toen de race na een korte onderbreking werd hervat, bleek Leclerc nog een stuk moeilijker te vangen dan verwacht.

 • Reuters
  Lewis Hamilton juicht op het podium
 • ANP
  Lewis Hamilton
 • ANP
  Charles Leclerc

De motor haperde, de banden werden flink op de proef gesteld op het bloedhete asfalt, maar geholpen door de tijdstraf van Hamilton hield de Ferrari het verrassend lang vol op de eerste plaats.

Nadat Valtteri Bottas op verzoek van Mercedes vrij baan had gemaakt voor zijn ploeggenoot Hamilton, bracht de Brit het publiek op Silverstone alsnog in extase met een indrukwekkende eindsprint. Lando Norris reed ook een thuiswedstrijd, maar de jongeling zag zijn podiumkansen in rook opgaan na een slechte pitstop.

Verstappen krijgt toch hulp van Pérez

Sergio Pérez bewees Verstappen in de slotronde nog een goede dienst door Hamilton de snelste raceronde en dus een extra punt te ontfutselen. Omdat de ploeggenoot van Verstappen niet bij de toptien eindigde, werd dat bonuspunt tijdens deze race niet vergeven.

Grote vraag is of het na onderzoek in het ziekenhuis verantwoord wordt bevonden dat Verstappen over twee weken zijn eerste plaats kan verdedigen tijdens de Grand Prix van Hongarije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl