Calvin Stengs
NOS Voetbal

AZ-aanvaller Stengs maakt overstap naar Nice: 'Tijd om afscheid te nemen'

Calvin Stengs verruilt de eredivisie voor de Franse Ligue 1. OGC Nice neemt de 22-jarige aanvaller over van AZ, dat naar verluidt een bedrag van rond de vijftien miljoen euro voor de zelf opgeleide speler vangt.

"Het is tijd om afscheid van jullie te nemen", richt de zevenvoudig Oranje-international zich via Instagram tot zijn AZ-vrienden. "Dankzij jullie ben ik de man geworden die ik nu ben. Jullie zullen voor altijd een plek in mijn hart hebben."

Stengs maakte op 14 december 2016 zijn debuut in het eerste elftal van AZ. In totaal kwam hij tot 76 eredivisieduels, waarin hij vijftien keer scoorde. Bij AZ ontpopte hij zich tot de spelmaker van de ploeg.

Compliment voor de jeugdopleiding

"Deze transfer is niet alleen een compliment voor Calvin zelf, maar ook voor de hele club en in het bijzonder de jeugdopleiding", stelt directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Hij kwam als jonge jongen binnen en vertrekt als voorbeeldprof en meervoudig international."

Eredivisie sinds 2018/19: Gecreëerde kansen open spel

Speler Gecreëerde kansen
1. Dusan Tadic 255
2. Steven Berghuis 183
3. Calvin Stengs 132

Stengs, die bij Nice oud-Ajacied Kasper Dolberg tegenkomt, begon glansrijk bij AZ en was één van de veelbelovende talenten van Nederland. Afgelopen seizoen verliep echter moeizaam. Lang leek het erop dat hij nog wel mee zou gaan naar het EK, maar bondscoach Frank de Boer besloot om hem niet mee te nemen.

Gouden kwartet

Stengs maakte samen met Myron Boadu, Owen Wijndal en Teun Koopmeiners onderdeel uit van het gouden kwartet bij AZ. Allemaal stroomden ze vanuit de jeugdopleiding door naar de eerste selectie. Ook voor dit drietal is er veel belangstelling vanuit het buitenland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl