AZ-trainer Pascal Jansen op de tribune in Genk
NOS Voetbal

AZ oefent alvast zonder Stengs en Boadu en speelt gelijk bij Van den Broms Genk

AZ heeft in een oefenduel bij KRC Genk op de valreep gelijkgespeeld. In de laatste minuut maakte Thijs Oosting namens AZ de 1-1 tegen Genk, dat uitkomt in de voorronde van de Champions League.

Bij de Alkmaarders ontbraken Calvin Stengs en Myron Boadu. Zij worden in verband gebracht met een transfer naar Frankrijk. Stengs (22) zou al in Nice zijn om zijn overgang naar OGC af te ronden. Boadu (20) staat in de belangstelling van AS Monaco.

Ook internationals Marco Bizot, Owen Wijndal en Teun Koopmeiners waren er nog niet bij tegen Genk, waar Carel Eiting (Ajax) en Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II) de zomeraankopen zijn en John van den Brom (ex-AZ) de trainer is.

Aankoop Pavlidis maakt eerste minuten

Martins Indi, die vorige week een vierjarig contract in Alkmaar ondertekende, droeg de aanvoerdersband in het jonge team van AZ. Na een halfuur maakte spits Vangelis Pavlidis zijn eerste minuten in het AZ-tricot. Hij kwam vorige week over van Willem II.

De eerste helft was nog wel boeiend, daarna werd het een festival van onbeperkt wisselen. Voormalig eredivisiespeler Cyriel Dessers zette Genk na weifelend ingrijpen van AZ-doelman Hobie Verhulst op 1-0. Oosting bepaalde via de onderkant van de lat de einduitslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl