Royce en Kelly de Vries Tijd voor Max
Aanslag De Vries

Royce en Kelly de Vries, de kinderen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, hebben het publiek bedankt voor alle steun die ze ontvangen na de aanslag op hun vader. Dat deden zij in een speciale uitzending van Tijd voor Max over de vermissingzaak van Tanja Groen en stichting De Gouden Tip.

De Vries richtte de stichting onlangs op om een miljoen euro bijeen te brengen voor de doorslaggevende tip over Tanja. De studente verdween in 1993 na een feestje bij een studentenvereniging in Maastricht.

"De afgelopen veertig jaar is onze vader bezig geweest om onopgeloste zaken op te lossen. Zaken waarin familieleden werden gekweld door onzekerheid", zei Royce de Vries in een videoboodschap. "Wij vinden het dan ook fantastisch dat de zaak van Tanja Groen en stichting De Gouden Tip nu zoveel aandacht krijgen. Afgelopen maanden is onze vader dag en nacht met de stichting bezig geweest."

Medische situatie

"We begrijpen dat iedereen wil weten hoe het met onze vader gaat", zei Kelly de Vries. "Over zijn medische situatie is nog heel veel onzeker, daar kunnen we dus niet zoveel over vertellen. We weten wel dat hij in ontzettend goede handen is en dat de dokters en verpleegkundigen fantastisch werk leveren."

"Ook willen we jullie bedanken voor de fantastisch lieve woorden, mooie kaarten, bloemen en kaarsjes die jullie voor onze vader branden. Dat doet ons ontzettend goed in deze moeilijke tijd", aldus de dochter van de misdaadverslaggever.

Kinderen Peter R. de Vries bedanken voor steun: 'Doet ons ontzettend goed in deze moeilijke tijden'

Ook de partner van De Vries leverde een bijdrage aan de uitzending. Een vriend en collega van De Vries, eindredacteur Simon Vuyk, las een door haar geschreven brief voor.

"Alles wat mijn liefste Peter doet, doet hij met liefde en toewijding. Toen wij laatst een weekendje weggingen nam hij de actie voor Tanja met zich mee. Zijn vastberadenheid maakt hem tot wie hij is. Hoe mooi zou het zijn als zijn droom uitkomt en de ouders van Tanja Groen eindelijk antwoord krijgen op die ene vraag. En dat Tanja weer thuiskomt."

'Hopen dat Peter het haalt'

Voor de ouders van Tanja Groen was de aanslag op de misdaadverslaggever een enorme klap. Corrie Groen: "Het coldcaseteam heeft ons dinsdagavond gebeld, want wij hadden het zelf nog niet gehoord. We hopen dat Peter het toch haalt. Hij is er nog. Hij leeft nog."

"Hij was vorige week maandag nog bij ons", zei Corrie Groen. "We hebben toen zo'n fijn gesprek gehad, zo lief. Het is onvoorstelbaar."

Aan het eind van de uitzending werd bekend dat het streefbedrag van een miljoen euro voor stichting De Gouden Tip bijna is opgehaald: er is nu 931.000 euro gedoneerd.

STER reclame