Amy Pieters en Kirsten Wild zijn de regerend wereldkampioen op de koppelkoers ANP

De EK baanwielrennen vinden dit jaar van 5 tot 9 oktober plaats in het Zwitserse Grenchen, een week voordat de WK baanwielrennen gepland staan.

De kampioenschappen zouden eind juni in de Wit-Russische hoofdstad Minsk worden gehouden, maar door de onrust in dat land besloot de Europese wielerbond UEC het toernooi af te gelasten.

De Nederlandse baanploeg had zich toen al afgemeld voor het Europees kampioenschap. Dat betekende dat de baanrenners zich voor de Olympische Spelen niet meer konden meten op een groot titeltoernooi.

WK ook in oktober

In Tokio zijn de Nederlandse baanrenners favoriet voor het goud op de teamsprint, als wereldkampioen en houders van het wereldrecord. Harrie Lavreysen (sprint en keirin), Kirsten Wild en Amy Pieters (koppelkoers) reizen ook als wereldkampioen af naar Japan.

Na de Spelen staan ook nog de WK baanwielrennen op het programma. Het mondiale toernooi zou van 13 tot en met 17 oktober worden georganiseerd in Turkmenistan, maar ook dat toernooi wordt verplaatst. Wielerbond UCI heeft nog niet bekendgemaakt wat de nieuwe locatie wordt.

STER reclame