Alexander Büttner in een oefenduel met RKC Waalwijk, anderhalve week geleden
NOS Voetbal

RKC haalt Büttner en zijn 'bak aan ervaring' terug naar eredivisie

RKC Waalwijk heeft Alexander Büttner vastgelegd. De linksback annex linkermiddenvelder heeft in Waalwijk een contract voor één seizoen getekend.

De 32-jarige Büttner begon zijn loopbaan in 2008 bij Vitesse, waarna hij uitkwam voor Manchester United, Dinamo Moskou, Anderlecht, opnieuw Vitesse en in de Verenigde Staten voor New England Revolution.

Bak ervaring

"Met bijna 300 officiële duels op het hoogste niveau op zijn naam brengt hij een bak aan ervaring mee", aldus een tevreden RKC-directeur Frank van Mosselveld. "Alexander is een veelzijdige speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Zijn komst zorgt voor een balans tussen jong talent en ervaring binnen onze selectie."

Alexander Büttner kwam in het verleden uit voor onder meer Manchester United

Büttner, die al een aantal weken meetrainde in Waalwijk, zat sinds januari zonder club. Eerder haalde RKC al de 25-jarige Portugese doelman Joel Pereira, die net als Büttner een Manchester United-verleden heeft, en Iliass Bel Hassani en werd Thierry Lutonda definitief overgenomen van Anderlecht.

Daar staat het vertrek van onder meer Ola John (Saudi-Arabië), Anas Tahiri (Roemenië), Cyril Ngonge (FC Groningen), Vurnon Anita (nog geen club) en Kostas Lamprou (PEC Zwolle) tegenover.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl