NOS Voetbal

Transfermarkt is open: eredivisieclubs gaan direct los

PSV heeft een van de duurste spelers uit de clubgeschiedenis, Timo Baumgartl, voor een jaar verhuurd aan Union Berlion. De Duitse club heeft ook een optie tot koop bedongen.

De 25-jarige Duitse verdediger kwam in 2019 voor tien miljoen euro over van VFB Stuttgart. Hiermee is hij de op vier na duurste speler van de Eindhovense club. Alleen Mateja Kezman, Hirving Lozano, Bruma en Maximiliano Romero waren duurder. Baumgartl kon bij PSV nooit echt imponeren. Hij speelde in twee jaar tijd 21 eredivisiewedstrijden.

Bel Hassani naar RKC

Ook andere Nederlandse clubs roerden zich op de transfermarkt. RKC Waalwijk haalt Iliass Bel Hassani terug naar Nederland.

De aanvallend ingestelde speler vertrok in januari 2020 van PEC Zwolle naar het Qatarese Al Wakrah en stond het afgelopen halfjaar onder contract bij Ajman Club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Voor zijn buitenlandse en Zwolse avonturen kwam hij uit voor Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, AZ en FC Groningen.

Willem II huurt de Zweed Emil Bergström van FC Utrecht. De centrale verdediger staat sinds 2018 onder contract bij FC Utrecht, maar was wist nooit een basisplek af te dwingen. Ook voor het volgende seizoen komt hij niet in de plannen voor van Utrecht-trainer René Hake.

Pinas: van degradant naar kampioen

Een niveautje lager, maar afgelopen seizoen nog wel een eredivisieclub. ADO Den Haag neemt afscheid van Shaquille Pinas. Hij vertrekt van de degradant van de eredivisie naar de Bulgaarse topclub PFK Ludogorets. De 23-jarige verdediger speelde 80 duels bij ADO.

Bij Ludogorets, dat de voorbije tien seizoenen Bulgaars kampioen werd, wordt hij ploeggenoot van Sergio Padt. De keeper zei na zeven jaar FC Groningen vaarwel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl