Robin Tabeling en Selena Piek
NOS Sport

Latere vertrekdatum verstoort olympische voorbereiding badmintonners

Minder dan twee weken voor de start van de Olympische Spelen reizen steeds meer Nederlandse sporters af naar Japan. Onder meer de voetbalvrouwen en de zwemequipe zijn er al. De badmintonploeg zou vandaag vertrekken met de handbalsters, maar er is een kink in de kabel.

Het vertrek naar Tokio is uitgesteld bij de badmintonners, de nieuwe vertrekdatum staat voorlopig op zaterdag. Over de oorzaak van de vertraging willen de betrokkenen om privacyredenen geen mededelingen doen tegenover de NOS.

Feit is wel dat de voorbereiding op de Spelen verstoord is.

In aanloop naar de Spelen zou de badmintonselectie net als de handbalsters - die vandaag wel naar Tokio afreisden - een trainingskamp afwerken in Chiba, een stad niet ver van Tokio waar ook de zwemmers verblijven.

Direct naar Tokio vliegen is nog geen optie voor de badmintonploeg, omdat sporters daar pas zeven dagen voor de Spelen welkom zijn.

Turnploeg opgeschrikt door positieve test

Eind vorige week kende ook de turnploeg tegenslag in de olympische voorbereiding. Donderdagavond laat bleek een van de sporters of begeleiders positief getest te hebben op corona, waarop alle leden uitvoerig werden getest.

Vrijdag vielen alle coronatesten negatief uit. Als de resultaten negatief blijven, kunnen de vrouwen vanaf woensdag naar Tokio reizen. De mannenploeg vloog met de begeleiding zondag naar Tokio, omdat er bij hen geen sprake was van een 'close contact'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl