NOS Wielrennen

Vierde Giro-eindzege voor Van der Breggen, negen in totaal voor Nederland

Van der Breggen schrijft Giro Donne voor vierde keer op haar naam

Anna van der Breggen heeft voor de vierde keer de Giro Donne, de ronde van Italië voor wielrensters, op haar naam geschreven. In de tiende en laatste etappe kwam haar leidende positie niet meer in gevaar. De Amerikaanse Coryn Rivera won de rit.

De na dit seizoen afzwaaiende Van der Breggen zat in de slotrit naar Cormons in de kopgroep, maar liet de door Rivera gewonnen sprint aan zich voorbij gaan.

De tiende rit was 113 kilometer lang en leidde de rensters over vier klimmetjes van de derde categorie. Lucinda Brand ging er op de eerste klim vandoor. Ze kreeg Rivera, Elise Chabbey, Lizzie Deignan en Van der Breggen mee.

Brand haakt af

Op de slotklim moest Brand passen. Het overgebleven kwartet zag het peloton tot op een halve minuut naderen, maar behield voldoende marge in de laatste negen kilometer bergaf.

Deignan ging de sprint aan en kreeg alleen tegenstand van Rivera. De renster van Team DSM ging haar in de laatste meters net voorbij. Van der Breggen kwam als vierde ook met haar armen omhoog over de finish.

Met haar vierde eindzege hoeft Van der Breggen alleen nog Fabiana Luperini uit Italië met vijf overwinningen voor zich te dulden. Nederland heeft nu wel meer eindzeges (negen) dan Italië (acht).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl