NOS Wielrennen

Moolman wint koninginnenrit Giro Donne, Van der Breggen behoudt roze trui

Moolman zegeviert in Giro Donne, Van der Breggen blijft in roze

Ashleigh Moolman heeft de negende rit in de Giro Donne op haar naam gebracht. De Zuid-Afrikaanse renster van SD Worx kwam na de koninginnenrit solo aan op de Monte Matajur. Haar teamgenoot Anna van der Breggen behield de leiderstrui.

Moolman begon samen met Elisa Longo Borghini aan de onregelmatige slotklim met een gemiddelde stijging van 7,7 procent. Ze was echter niet van plan de veertien kilometer samen af te leggen en ging er op acht kilometer van de meet vandoor.

Demi Vollering en Anna van der Breggen pikten met Elizabeth Deignan en Marta Cavalli vervolgens de verslagen Longo Borghini op en kwamen respectievelijk als tweede en derde binnen.

Zonder Vos

De voorlaatste etappe ging van start zonder Marianne Vos, die deze editie van de Giro Donne twee etappes won. De renster van Jumbo-Visma gaat zich richten op de Olympische Spelen van Tokio.

Vos, de olympische kampioene van Londen, is samen met Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Van der Breggen geselecteerd voor de olympische wegrace, die op 25 juli gehouden wordt. Voor de 34-jarige Vos worden het de vierde Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl