Novak Djokovic Reuters

Novak Djokovic is op Wimbledon een stap dichter bij zijn twintigste grandslamtitel gekomen. De Serviër plaatste zich voor de tiende keer voor de halve finales en treft daar de Canadees Denis Shapovalov.

Djokovic heeft op het Londense gras nog twee zeges nodig om zich naast recordhouders Roger Federer en Rafael Nadal te posteren.

De mondiale nummer één bereikte de halve finales door de Hongaar Márton Fucsovics met 6-3, 6-4, 6-4 te verslaan. Hij kreeg op het Centre Court een snelle 5-0 voorsprong, maar speelde vanaf dat moment een moeizame partij. De winderige omstandigheden maakte het er bovendien niet makkelijker op voor de spelers.

Vijftigste kwartfinale

Desondanks bleef Djokovic in zijn vijftigste kwartfinale op een grandslamtoernooi op wilskracht op de been.

De 29-jarige Fucsovics, die voor het eerst in de kwartfinale van een grandslamtoernooi stond en voor het toernooi slechts één partij op Wimbledon had gewonnen, gaf de Serviër goed partij en deed eigenlijk weinig verkeerd. De kwaliteit van Djokovic gaf uiteindelijk de doorslag.

Shapovalov door na zinderend duel

Djokovic neemt het in zijn 41ste halve finale op een grandslamtoernooi op tegen Denis Shapovalov. De nummer 12 van de wereld was na een zinderende strijd met 6-4, 3-6, 5-7, 6-1,6-4 te sterk voor Karen Chatsjanov.

Opluchting bij Denis Shapovalov na het bereiken van de halve finales op Wimbledon Reuters

De 22-jarige Shapovalov en de 25-jarige Chatsjanov, die beiden hun enige eerdere kwartfinale op een grandslamtoernooi hadden verloren,vochten in prachtige rally's om de punten. Daarbij lag het initiatief vooral bij de Canadees, die 59 winners sloeg tegenover 31 voor de Rus.

In de zenuwslopende vijfde set waren de beste kansen voor de juniorenkampioen van 2016. Na zes gemiste breekkansen sloeg Shapovalov op 4-4 op de zevende wel toe.

Nog twee kwartfinales

De andere twee kwartfinales die vandaag worden gespeeld zijn Roger Federer-Hubert Hurkacz en Matteo Berrettini-Felix Auger-Aliassime.

STER reclame