Federer eenvoudig door naar kwartfinales Wimbledon Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Achtvoudig kampioen Roger Federer heeft voor de achttiende keer op Wimbledon de kwartfinales bereikt. De 39-jarige Zwitser rekende in de achtste finales af met Lorenzo Sonego: 7-5, 6-4, 6-2.

Federer serveerde in de eerste set voor de winst bij 5-4, maar werd gebroken op love. In de volgende game kwam hij terug van een 40-0 achterstand en stond op breakpoint, toen de partij werd onderbroken wegens regen.

Nadat het dak was dichtgedaan, hervatte Sonego de partij met een dubbele fout, waarna de Zwitser de set moeizaam binnensleepte.

Federer nam de regie vervolgens stevig in handen, gaf de Italiaan (ATP-27) geen enkele kans meer en is met zijn 39 jaar en elf maanden de oudste kwartfinalist in de 'open era'.

Djokovic laat er geen gras over groeien

Ook titelhouder en vijfvoudig kampioen Novak Djokovic is doorgedrongen tot de kwartfinales. Hij boekte een 6-2, 6-4, 6-2 zege op de Chileen Cristian Garín.

Djokovic verspeelt op Wimbledon weinig energie op 'Manic Monday' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De nummer één van de wereld had op 'Manic Monday' (op de tweede maandag van Wimbledon worden traditiegetrouw alle achtste finales afgewerkt) weinig te duchten van de nummer twintig van de wereld, die in de tweede set zijn enige twee breakpoints kreeg. Djokovic gaf echter geen krimp.

In de kwartfinales neemt Djokovic het op tegen Márton Fucsovics, die Andrej Roeblev uitschakelde. De twee troffen elkaar voor de vierde keer dit jaar en voor het eerst won Fucsovics. De 29-jarige Hongaar (ATP-48) zegevierde met 6-3, 4-6, 4-6, 6-0, 6-3.

Fucsovics staat voor het eerst in een kwartfinale van een grandslam. Voor Djokovic is het de vijftigste keer dat hij de laatste acht van een grandslamtoernooi bereikt.

Chatsjanov is taaie Korda de baas

Ook Karen Chatsjanov en Sebastian Korda maakten er een vijfsetter van. De nummer 29 van de wereld versloeg de Amerikaan (ATP-50) met 3-6, 6-4, 6-3, 5-7, 10-8 en staat voor de tweede keer in de kwartfinales op een grandslamtoernooi.

Onder het toeziend oog van vader Petr, winnaar van de Australian Open in 1998, verspeelde Korda in de vijfde set een 3-1 voorsprong.

Chatsjanov wist bij 5-4 (ondanks een matchpoint), 6-5 en 7-6 de match niet uit te serveren. Pas bij 9-8 lukte het wel, met een lovegame.

Primeur voor Auger-Aliassime

Félix Auger-Aliassime plaatste zich voor de eerste keer in zijn loopbaan voor de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

De 20-jarige Canadees schakelde de als vierde geplaatste Alexander Zverev uit in vijf sets: 6-4, 7-6 (8), 3-6, 3-6, 6-4.

STER reclame