Felix Auger-Aliassime viert een punt in zijn partij tegen Nick Kyrgios
NOS SportAangepast

Primeur lonkt voor Auger-Aliassime na opgave Kyrgios, Federer op tijd wakker

Felix Auger-Aliassime is op Wimbledon doorgedrongen tot de laatste zestien. De Canadees zag zijn opponent Nick Kyrgios op 2-6, 6-1 opgeven in Londen.

Het publiek keek reikhalzend uit naar het duel tussen het 20-jarige talent en de 26-jarige Australische 'bad boy'. Een echt gevecht werd het echter nooit. Kyrgios, die aanvankelijk domineerde, liep aan het einde van de eerste set een buikspierblessure op en staakte een set later de strijd.

"Ik kon niet meer serveren, sorry", aldus Kyrgios. "Ik heb al een tijdje niet meer op dit niveau gespeeld en als je dan tegen iemand zo goed als Felix moet, heb ik mijn belangrijkste wapen nodig en dat is mijn service."

Nick Kyrgios verbijt de pijn in zijn wedstrijd tegen Felix Auger-Aliassime

Auger-Aliassime, die in de vierde ronde Alexander Zverev of Taylor Fritz treft, kwam op een grandslamtoernooi nog niet voorbij de achtste finales. Vorig jaar haalde hij de vierde ronde op de US Open, dit jaar reikte hij bij de Australian Open tot de laatste zestien.

Federer door na kleine inzinking

Roger Federer drong voor de achttiende keer door tot de vierde ronde. De Zwitser rekende in vier sets af met de Brit Cameron Norrie: 6-4, 6-4, 5-7, 6-4.

Federer door na kleine inzinking tegen Norrie

De achtvoudig toernooiwinnaar speelde zijn 117de duel op het Londense gras en zijn 104de zege leek een eenvoudige te worden. De 39-jarige Federer won met overtuigend spel de eerste twee sets en kreeg op 5-5 in de derde twee kansen op een break.

Norrie werkte ze weg en pakte met een break op 6-5 zowaar de set. Ineens had Federer het veel lastiger. Hij verspeelde een break voorsprong in de vierde set, maar was op tijd weer bij de les om de zege binnen te slepen.

Medvedev in vijf sets langs Cilic

De als tweede geplaatste Daniil Medvedev kwam tegen Marin Cilic (32) een 2-0 achterstand in sets te boven: 6-7 (3), 3-6, 6-3, 6-3, 6-2. Cilic was in 2017 verliezend finalist, maar viel de laatste jaren terug. Zowel in 2018 als 2019 strandde de Kroaat al in de tweede ronde.

Daniil Medvedev viert een punt in zijn partij tegen Marin Cilic

Vorige maand won hij echter het grastoernooi van Stuttgart (zijn eerste titel in drie jaar) en ook tegen de sterke Rus liet hij twee sets lang mooie staaltjes tennis zien. Daarna ebden de krachten bij de Kroaat weg.

Medvedev kwam knap langszij, was fitter en denderde door. De 25-jarige Rus, die recent z'n eerste grastoernooi won, kwam in Londen niet eerder voorbij de derde ronde en treft nu Hubert Hurkacz (16).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl