EPA
NOS NieuwsAangepast

Aantal vermisten na flatramp Miami naar beneden bijgesteld, weer lichamen geborgen

Het aantal vermisten van de flatramp bij Miami is een klap gedaald van 145 naar 128. Volgens de plaatselijke autoriteiten zaten er dubbelingen in de lijst, bijvoorbeeld doordat zowel de Engelse als de Hebreeuwse naam van vermisten was opgegeven. Ook hebben enkele mensen die als vermist stonden geregistreerd zichzelf gemeld.

Het afgelopen etmaal zijn vier nieuwe lichamen geborgen, waaronder dat van een 7-jarig meisje. Daarmee komt het voorlopige dodental op 22. Onder de doden zijn drie kinderen. Sinds de eerste uren na de ramp, in de nacht van 23 op 24 juni, is er niemand meer levend onder het puin vandaan gehaald.

De zoektocht naar slachtoffers werd donderdagavond lokale tijd hervat bij het gedeeltelijk ingestorte appartementengebouw in de Amerikaanse staat Florida. Het werk had vijftien uur stilgelegen omdat er instortingsgevaar dreigde van het flatdeel dat nog overeind staat.

Er wordt nu gewerkt aan een plan om ook dat deel af te breken, zodat de bergingswerkers minder gevaar lopen. De burgemeester van Miami heeft een noodbevel getekend waardoor het mogelijk wordt om de restanten van het gebouw te slopen zo gauw deskundigen daar groen licht voor geven.

In het nabijgelegen North Miami Beach is een flatgebouw met 156 appartementen uit voorzorg ontruimd. Na technisch onderzoek is gebleken dat de Crestview Towers onveilig zijn. Er zou iets mis zijn met de structuur en de elektra van het gebouw. Nu alle bewoners zijn geëvacueerd, wordt het gebouw grondiger geïnspecteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl