Ons Jabeur Wimbledon EPA

De Tunesische Ons Jabeur heeft ten koste van Garbine Muguruza de achtste finales op Wimbledon bereikt. De mondiale nummer 24 was de kampioene van 2017 in een hoogstaande partij de baas met 5-7, 6-3, 6-1.

Jabeur, die onlangs in Birmingham haar eerste titel won (op gras), leverde haar eerste opslagbeurt op love in, maar toen ze eenmaal haar zenuwen onder controle had, ontspon zich een prachtig gevecht.

Ze verloor de eerste set, maar kreeg de regie steeds meer in handen. Muguruza vocht voor wat ze waard was, maar kwam steeds minder onder de druk uit van Jabeur uit. Het gevarieerde spel en de 43 winners werden de Spaanse tennisster te veel.

EPA

De Wit-Russin Aryna Sabalenka is voor het eerst doorgedrongen tot de achtste finales. De nummer twee van de plaatsingslijst versloeg in de derde ronde María Camila Osorio: 6-0, 6-3.

De uitslag doet vermoeden dat Sabalenka geen kind had aan Osario, maar op de baan waren de verschillen niet zo groot. De Wit-Russin sprong alleen zuiniger met haar kansen om dan de Colombiaanse tiener, die 94ste staat op de wereldranglijst. Osario kreeg tien breekpunten, maar ze benutte er maar twee.

Sabalanka daarentegen was een stuk efficiënter. Van de negen kansen die ze kreeg, wist ze zes breaks te maken.

Mijlpaal in zicht

De Wit-Russin is de enige speelster uit de top-20 die nog niet de kwartfinales op een grandslamtoernooi haalde. Ze krijgt een kans tegen Jelena Rybakina, die Shelby Rogers versloeg met 6-1, 6-4.

Iga Swiatek na haar winst op Irina Begu EPA

De als zevende geplaatste Iga Swiatek haalde met speels gemak de laatste zestien. De Poolse rekende in de derde ronde in 55 minuten af met Irina Begu (WTA-79): 6-1, 6-0.

Ook Karolina Plisková (WTA-8) kwam in actie. Mede dankzij een hoop afzwaaiers moest de Tsjechische flink aan de bak tegen haar landgenote Tereza Martincová. Plisková won met 6-3, 6-3 en haalde voor de derde keer op rij de achtste finales in Londen.

STER reclame