Noa Lang
NOS Voetbal

Alternatieve straf voor Noa Lang: verplicht bezoek Holocaustmuseum

Noa Lang heeft van de Belgische voetbalbond een alternatieve straf gekregen naar aanleiding van incidenten na afloop van de kampioenswedstrijd tegen Anderlecht in mei. Na het duel (3-3) zong Lang met supporters "Liever dood dan Sporting-Jood", over de tegenstander.

De oud-Ajacied moet nu verplicht een bezoek brengen aan Kazerne Dossin in Mechelen. Kazerne Dossin is een voormalige deportatiekamp en huisvest nu een museum over de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Geen racistisch oogmerk

De Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) kwam vrijdag tot de conclusie dat de liederen wel kwetsend waren. "Dat blijkt onder meer uit de scherpe reacties na het verspreiden van de video", klinkt het. Maar de instantie is er ook van overtuigd dat er geen racistisch oogmerk was in de woorden van Lang, waardoor is besloten tot een alternatieve sanctie.

Club Brugge benadrukte eerder al dat het om "een geuzennaam" ging en dat er "geen enkele antisemitische ondertoon" in het gezang van Lang zat. Ook de speler zelf zei niemand hebben te willen beledigen.

Als Lang het museum niet voor 1 oktober heeft bezocht, wordt de oud-Ajacied automatisch geschorst voor twee wedstrijden, aldus de KBVB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl