Arantxa Rus AFP

Arantxa Rus heeft in tegenstelling tot Lesley Pattinama-Kerkhove een dag eerder niet weten te stunten op Wimbledon. De tennisster ging met 6-1, 6-1 onderuit tegen de Griekse Maria Sakkari.

Rus is nu voor de vierde keer in de eerste ronde van het toernooi blijven steken. De nummer 84 van de wereld was kansloos tegen Sakkari (WTA-18). De 25-jarige Sakkari speelde bijna drie weken geleden in de halve finales van Roland Garros haar laatste partij, maar de overgang van gravel naar gras kostte de Griekse totaal geen moeite.

Ze pakte de ballen goed aan en zocht met veel precisie naar de winners. De slordige Rus, die ook de twee eerdere wedstrijden tegen Sakkari in twee sets verloren had, kon geen druk zetten en droop na 49 minuten kansloos af.

Barty moeiteloos door

Ashleigh Barty bereikte zonder al te veel problemen de tweede ronde. De nummer één van de wereld won met 6-1, 6-7 (1), 6-1 van Carla Suárez. Barty speelde haar eerste partij sinds ze op Roland Garros opgaf vanwege een heupblessure.

Carla Suarez (l) feliciteert Ashleigh Barty met haar overwinning AFP

Suárez speelde haar tweede duel in zestien maanden. Bij de Spaanse is lymfeklierkanker geconstateerd en maakte begin juni in Parijs haar rentree.

De 32-jarige Suárez, die na de US Open haar loopbaan beëindigt, liet zich in de tweede set van haar beste kant zien. Ze bracht geregeld haar prachtige backhand in stelling, brak Barty op 4-5 en was superieur in de tiebreak. Daarna was de pijp leeg en won ze nog maar 6 punten.

Primeur voor Pattinama

Maandag bereikte Pattinama-Kerkhove tot ieders verrassing de volgende ronde op het prestigieuze tennistoernooi. De 29-jarige Zeeuwse was met 6-3, 6-3 te sterk voor de Russin Svetlana Koeznetsova.

Niet de minste tegenstander aangezien de tennisster twee grandslamtitels op haar erelijst heeft staan; in 2005 won Koeznetsova de US Open en in 2009 Roland Garros. Pattinama bereikte nooit eerder in haar loopbaan de tweede ronde van een grandslamtoernooi.

STER reclame