Max Verstappen Reuters

Met zijn tweede overwinning op rij verstevigde Max Verstappen zijn leidende positie in de strijd om het wereldkampioenschap. Na acht races is het gat met titelverdediger Lewis Hamilton al 18 punten. De Brit moet vrezen dat zijn achterstand komende zondag nog verder oploopt.

In de negende Formule 1-podcast vraagt presentator Amber Brantsen aan oud-coureur Jan Lammers, verslaggever Louis Dekker en Formule 2-coureur Bent Viscaal of Mercedes nog wel gelooft in een nieuwe titel. De volgende race is ook weer in Oostenrijk, het thuiscircuit van Red Bull.

Volgens Dekker lijkt het erop dat zowel Lewis Hamilton als het team gestopt zijn met het ontwikkelen van de auto. "Ze willen zich volledig gaan richten op het volgende seizoen. Dan gelden er andere regels en dat is geen kleine verandering. Dat geldt voor bijna alles."

Omdat Mercedes niet meer alles op alles zet om dit seizoen de beste auto te hebben, ziet Red Bull haar kans schoon om dit jaar toe te slaan. Het team van Verstappen ligt in ieder geval op schema. De overwinning op het circuit van Spielberg was de vierde zege op rij voor Red Bull.

Nadat Verstappen had gewonnen in Monaco was zijn teamgenoot Sergio Pérez de snelste in Azerbeidzjan op het circuit van Bakoe. Daarna volgden overwinningen voor Verstappen op Paul Ricard in Frankrijk en Spielberg in Oostenrijk.

STER reclame