AFP
NOS NieuwsAangepast

Vijftien VN-militairen gewond bij bomaanslag in Mali

Bij een zelfmoordaanslag op een tijdelijk kampement van VN-blauwhelmen in Mali zijn vijftien militairen gewond geraakt. Onder de slachtoffers zijn twaalf Duitsers en een Belg.

Drie Duitsers raakten zwaargewond, schrijft persbureau DPA. Een van hen is ter plekke geopereerd. De gewonden zijn met helikopters naar de stad Gao gebracht.

De aanslag vond om 06.28 uur plaatselijke tijd plaats op zo'n 180 kilometer ten noordoosten Gao. De dader reed met een auto op het kamp van de blauwhelmen in. Daarna volgde een explosie. De dader kwam daarbij om het leven.

Achterbakse aanslag

Bondspresident Steinmeier zegt geschokt te zijn. Minister van Buitenlandse Zaken Maas veroordeelt de aanslag. "Deze achterbakse aanslag maakt opnieuw duidelijk hoe belangrijk het is dat we terroristen de weg versperren. Mali en de Sahel moeten van de vloek van het terrorisme worden bevrijd."

Duitsland doet op dit moment met 828 militairen mee aan de Minusma-missie van de VN. Die moet de veiligheid en stabiliteit in Mali herstellen. In het Noord-Afrikaanse land zijn al jaren islamitische terreurgroepen actief.

Nederland deed van april 2014 tot mei 2019 mee aan de missie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl