In het puin van het deels ingestorte appartementengebouw bij Miami Beach wordt met man en macht gezocht naar overlevenden. De politie zegt dat er tot 99 mensen worden vermist; het is niet duidelijk of zij in het pand waren toen het rond 01.30 uur lokale tijd instortte.

Na de instorting zijn twee mensen naar het ziekenhuis gebracht, van wie er een is overleden. Tientallen mensen werden in de ochtend bevrijd uit het puin. De burgemeester van Surfside, waar de instorting plaatsvond, vreest dat het dodental nog zal oplopen. Hij kreeg van de beheerder van het gebouw te horen dat er vrij veel mensen aanwezig waren.

Het gebouw, dat begin jaren 80 is neergezet, telt zo'n 130 woningen. Op beelden is te zien dat de helft van het pand volledig is weggeslagen. Het deel dat nog overeind staat, lijkt op een gigantisch poppenhuis, schrijft het Amerikaanse persbureau AP.

Dit zouden beelden zijn van de instorting, vastgelegd door een bewakingscamera in het gebied:

Bewakingsbeelden van instorting gebouw Miami

Bij de zoekactie worden ook honden ingezet, maar dat heeft nog niet veel opgeleverd, zei burgemeester Charles Burkett. Hij trok een vergelijking met een stapel pannekoeken om aan te geven dat er nauwelijks ruimte zit tussen het puin. De reddingswerkzaamheden worden ook bemoeilijkt doordat er gevaar bestaat dat de rest van het pand ook instort.

Over een oorzaak wilde de burgemeester niet speculeren. "Er werden werkzaamheden uitgevoerd aan het dak, maar ik verwacht niet dat daar de oorzaak ligt. Het ziet eruit alsof er een bom is ontploft, maar we gaan ervan uit dat dat niet het geval is. Er zit duidelijk een constructiefout in het pand, maar het is te vroeg voor conclusies."

Ooggetuigen vertellen hun verhaal:

'Ik dacht dat het een klein 9/11 was'

STER reclame